Cartofi frantuzesti by Simona

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2012 | 8940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi maricei
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 100 g gusa de porc afumata
  • 200 g telemea oaie
  • 150 ml smantana grasa
  • 100 g cascaval Delaco
  • putin ulei
  • piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti by Simona:

Cartofii i-am fiert in coaja, i-am lasat sa se raceasca putin, apoi i-am taiat rondele. Rondele am taiat si cele 2 oua fierte. Gusa de porc am taiat-o fasii subtiri. Cascavalul si telemeaua le-am dat separat, prin razatoarea cu ochiuri mari. Ouale crude le-am batut putin cu furculita, apoi am adaugat smantana, omogenizand totul. Am condimentat cu putin piper. Sare nu am pus ptr ca branza telemea era suficient de sarata.


Intr-un vas de yena uns cu putin ulei am pus un rand de rondele de cartof fiert, apoi am asezat rondelele de ou fier, fasiile de gusa afumata, jumatate din telemeaua rasa, apoi un alt strat de cartofi fierti si restul de telemea rasa. Am pus amestecul de smantana si am presarat cascavalul ras.


Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute.


Noi am servit cu salata de conopida si ardei! Foarte bun a fost, a mers la fix cu salatica asta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti by Simona" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

27.11.2012, 23:04

Eeee.. nici macar pe jumatate cat tine!!

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:50

marcela1979 1

29.11.2012, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi frantuzesti