Cartofi frantuzesti gratinati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2013 | 15142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 piept de pui
  • 100 gr carnati proaspat putin afumat
  • 2-3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • Pt gratinare:
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita de unt
  • o lingura faina alba
  • sare
  • 2 linguri cascaval dat pe razatoarea mica
  • o lingura branza gorgonzola
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti gratinati:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi.


Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-o tigaie grill sau tigaie teflonata pt cateva minute, sa nu fie uscat, iar apoi il taiem cubulete. Carnatul il taiem felii si-l prajim putin in tigaia in care am facut pieptul de pui, il prajim fara ulei. Ceapa o taiem felii subtiri, la fel si castravetii.


Cand le avem pe toate gata taiate si cartofii fierti, le amestecam, nu prea tare sa nu se zdrobeasca cartofii, sare si piper dupa gust, iar toata aceasta compozitie o vom pune intr-o tava unsa cu unt.


Facem un sos bechamel: punem uleiul de masline cu untul intr-o craticioara pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam cu telul, dar nu lasam faina sa se prajeasca, imediat dupa ce s-a dizolvat faina adaugam laptele cald si amestecam in continuare cu telul. Sosul se va ingrosa, iar cind incepe sa fiarba adaugam cascaval ras fin si brinza gorgonzola. Sosul sa nu fie gros, el trebuie aproape sa curga de pe lingura, daca este nevoie mai puneti lapte. Adaugam sare si piper dupa gust, iar sosul il vom pune peste cartofi. Putem sa mai radem putin cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mic pina capata o crusta aurie deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

11.03.2013, 18:42

tare buni!

Teo 1

25.03.2013, 21:14

chiar imi fac cu ochiul!

simona72 1

26.03.2013, 09:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu sos alb la cuptor