Cartofi gratinati

de gugugh in Mancaruri de legume, 25 Oct 2010 | 4547 vizualizari

 

o bunatate de reteta , merge ca si garnitura aproape la orice, mai ales la piept de rata cu sos dulce, o reteta specific frantuzeasca

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii,
  • 5-6 catei usturoi,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 175 ml smantana cu 30% grasime,
  • sare si piper alb dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

carofii se curata si se taie felii subtiri. usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. se adauga apoi cartofii si se lasa sa fiarba 10 min.cartofii nu tb sa fie decat putin acoperiti cu lapte. se adauga si smantana dupa cele 10 min si se dau la cuptor pana cand sunt fierti bine si se absoarbe tot lichidul.

se servesc ca si garnitura la orice friptura. sunt deliciosi.

 

TIPS-URI

1

smantana tb sa fie grasa  ca altfel se branzeste  produsul finit

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Ligia Bxl 1

27.01.2011, 17:15

e bun rau si eu fac des

adry88 1

29.05.2011, 17:11

ada2605 1

24.04.2012, 08:10

Bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu ciuperci , feta, smantana si cascaval