Cartofi gratinati

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 9337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi mari
  • 5 feliute muschi file
  • 4 oua
  • 3 linguri smantana (30% grasime)
  • 70 ml lapte
  • 200 g cascaval Delaco De Senvis
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt (pentru uns vasul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja.

Intr-un bol punem ouale, smantana, laptele, putina sare si piper si batem bine.

Muschiul file ii taiem cubulete iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Tapetam un vas termorezistent cu unt.

Taiem cartofii in felii de aproximativ 0.5 cm.Asezam feliile pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem jumatate din cascaval, jumatate din cantitatea de oua cu smantana si lapte, apoi presaram muchiul file si acoperim iar cu un strat de cartofi.

Punem apoi compozitia ramasa de oua si acoperim cu cascavalul ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim simplu sau cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati