Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 17215 vizualizari

 

Am ajuns si eu cu chiu cu vai la reteta cu numarul 300.
Am ales aceasta reteta pentru ca am fost extrordinar de incantata de rezultat, cred ca nu am mancat niciodata un dovlecel mai bun .
Initial am vrut sa prepar dovlecei pane dar mi-au parut prea banali si prea inecati in ulei .
Poate denumirea nu e potrivita dar alta nu-mi vine in minte .

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici fara seminte .
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei porumb
  • 3 linguri verdeata [ patrunjel +usturoi verde]
  • 150 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300):

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata peste dovlecei .


Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .


Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.


Mai puneti un strat de dovlecei restul de verdeata, presarati putin pesmet si turnati peste in tava restul de oua cu faina .


Razuiti deasupra mozzarella si dati la cuptorul preincalzit foc mediu cam 20-30 min , pana preparatul devine rumen .


Serviti asezonat cu piper . Merge bine stropit cu smantana .

 

TIPS-URI

1

Mozzarella -cas este deosebita pentru preparatele cu legume la cuptor .

2

Acest preparat este gustos cald cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

angyb 1

31.05.2012, 18:32

ce buni

Laly 1

31.05.2012, 19:52

Ce bunatate

Zamfira 1

31.05.2012, 20:07

delicioasa...FELICITARI PENTRU DIVERSITATEA RETELOR!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovlecei cu branza