Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 9272 vizualizari

 

O reteta de inspiratie franceza(Gratin Dauphinois), cu cartofi rumeniti bine in cuptor.Este o mâncare usoara, pe care o poţi face foarte rapid, fără prea multă migală.Simpla de facut si foarte gustoasa.Incercati...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 30 g unt
  • 200g  branza rasa
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • 200 ml smantana
  • 5-6 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana:

Se fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca.


Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet.


Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza rasa, smantana si frunzele de patrunjel verde tocate.


Se presara deasupra cascaval ras, se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor.Am ornat cu cateva feliute de carnati si ardei rosu.


Se da la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pentru 35-40 min, sa se rumeneasca frumos.


Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Se serveşte fierbinte, ca garnitură la friptură, alături de murături sau sosuri.Se poate servi si ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Angelina_Elena 1

24.02.2012, 19:55

ce bunatatee

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:51

Arata grozav! Mie imi plac mult toate combinatiile de cartofi cu branzeturi

mena29 1

25.02.2012, 17:23

Ce mult imi place poza cu nr.8

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti