Cartofi gratinati cu branza si cascaval

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 12 Iul 2014 | 8727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi marisori
  • 100-150 g telemea
  • 150 g cascaval Delaco de Senvis
  • 1 iaurt grecesc (125 g)
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza si cascaval:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.


Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.


Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine.


Adagam telemeaua (sfarmata cu furculita) si amestecam.


Tapetam un vas termorezistent (de lut) cu unt.


Asezam feliile de cartofi pe fundul vasului.


Peste stratul de cartofi punem 1/3 din compozitia cu oua si telemea, 1/3 din cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi acoperim cu alt strat de cartofi.


Procedam tot asa pana la epuizarea ingredientelor.


Peste ultimul strat, cel de cartofi vom pune un ou batut si dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.


Scoatem apoi vasul de la cuptor, presaram cascavalul ramas si dam din nou la cuptor pentru 5-10 minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Angelina_Elena 1

13.07.2014, 14:13

Mirela

Rocsi 1

13.07.2014, 19:58

Sunt foarte gustosi!

Angelina_Elena 1

14.07.2014, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi by Merisor