Cartofi gratinati cu carnacior afumat

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2013 | 26107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi potriviti ca marime
  • 200 gr cascaval
  • 3 oua
  • 200 gr carnat afumat
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra de usturoi
  • codite de ceapa verde
  • pesmet
  • un cub de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu carnacior afumat:

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si feliaza-i.

Pregateste un vas termorezistent si unge-l cu unt. Presara pesmet apoi pune jumatate din cantitatea de cartofi feliati. Aseaza apoi carnaciorul  si jumatate din cantitatea de cascaval ras , aseaza apoi restul de cartofi si cascavalul ramas. Presara putina sare si piper.

Intr-un bol bate ouale cu o furculita, adauga smantana, sare si nucsoara si toarna amestecul deasupra cartofilor in vas.Presara coditele de ceapa verde tocate si putin usturoi.

Baga vasul in cuptorul preincalzit si lasa pana ce se rumeneste frumos intreg continutul.

Serveste cald, cu iaurt sau castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu carnacior afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Valdostana din piept de curcan