Cartofi gratinati cu sunca

de LUK in Mancaruri de legume, 4 Iul 2011 | 21404 vizualizari

 

Din cartea "Sa gatim a la Gheorg" de George Vitan.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ceapa
  • 200 gr castraveti murati
  • 50gr cascaval
  • 250 gr sunca presata
  • 900gr cartofi
  • 50gr pasta de tomate
  • 50 gr faina
  • 125 gr smantana
  • 30gr mustar
  • 30gr unt
  • 250ml lapte
  • 50-100ml ulei
  • sare,piper,vegeta(cub Maggi de gaina) dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu sunca:

Sunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa.


Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml apa.


Cartofii se spala,se curata,se spala din nou,se taie cubulete apoi se fierb in apa cu sare.Se scurg de apa cand sunt fierti si se racesc.


Ceapa se innabusa in 50-100ml ulei si 50ml apa.Se adauga faina dizolvata in lapte(eu am dizolvat-o la inceput in putin lapte,ca la budinca ,apoi am amestecat-o cu restul de lapte).Adaugam apoi mustarul,pasta de tomate si cubul Maggi(optional).Totul se fierbe 5min.


Se ia vasul de pe foc,se adauga castravetii,sunca,smantana,cartofii,sare si piper si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei.Se niveleaza.


Se presara deasupra cascavalul ras,bucatele de unt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-35min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

LUK 1

14.10.2011, 11:34

Diana..nu stiu ce sa zic..ca eu am rasfoit mai multe retete si numai dietetice nu sunt ..cine stie ce complicatii o fi facut Teo..nu mai stiu nimic despre cum s emai simte

sebirizescu 1

21.01.2013, 13:22

buni

babi5 1

21.02.2013, 05:34

Bun si usor de facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu feta, usturoi, smantana si parmezan la cuptor