Cartofi in coaja la cuptor

de Georgia in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 5875 vizualizari

 

Sunt foarte buni pentru o cina in familie. Pentru aceasta reteta ii multumesc Californiei, de cand am descoperit-o o pregatesc in fiecare saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi rosii mari,
  • margarina,
  • umplutura:
  • 2 oua batute cu iaurt sau smantana, 
  • ceapa verde taiata marunt,
  • telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,
  • bucatele de sunca,
  • branza topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in coaja la cuptor:

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.

Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc.

Se ung cu margarina topita si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se paseaza impreuna cu branza rasa si branza topita. Se adauga ouale batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt, bucatelele de sunca si se amesteca bine toata compozitia. Se umple fiecare jumatate de cartof scobit cu umplutura. Se mai poate pune o bucatica de unt si deasupra fiecarei jumatati de cartof, peste umplutura, eu nu am pus. Tava astfel pregatita se da la cuptor, primele 10 min. la foc iute si dupa aceea la foc potrivit pana se rumeneste bine umplutura si se vede ca s-au inmuiat cartofii, intra usor furculita in ei. Eu dupa cele 10 min. am mai tinut carofii, in cuptorul meu, 40-45 min..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in coaja la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionela2682 1

17.03.2010, 19:46

Georgia 1

18.03.2010, 09:24

Mirella, ma bucur nespus ca v-au placut cartofii!
Cred ca se poate face umplutura cu multe alte combinatii, adica cu ce are omul prin frigider.

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:03

f buni cartofii astia si eu ii pregatesc , de fiecare data in alte combinatii si ies deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ton si mozzarella