Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)

de alieli in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 9356 vizualizari

 

O reteta usoara si delicioasa, adaptata preferintelor mele

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi(depinde de marimea tavi)
  • 400 gr ciuperci sau un borcan de ciuperci
  • 1 ou
  • sunca sau salam
  • 300 - 400 ml smantana
  • cascaval 
  • branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti (reteta adaptata):

Fierbi cartofii(sa NU fie fierti foarte tare) Ii lasi la racit si apoi ii tai feli. Asezi un strat de cartofi apoi unul de sunca sau salam(taiat feli),dupa aceea asezi un rand de cascaval(feli), apoi pui ciupercile taiate feli(daca sunt ciuperci din conserva le scurgi si le asezi, daca sunt ciuperci crude le fierbi, le feliezi si apoi le asezi in tava)si la final inca un strat de cartofi.

Dai totul la cuptor(sa fie preincalzit). Separat faci un sos din smantana, cascaval razalit sau branza de burduf(cam 3-4 linguri in functie de preferinta) si oul batut. Cand cartofi au inceput sa se aureasca pui sosul si mai dai la cuptor 10-15 minute.

TIPS-URI

1

daca folositi o tava mica(ca cea din imagine) puteti pune cate doua straturi din fiecare ingredient si trei straturi de cartofi

2

eu am pus cateva bucatele de masline...doar ca ornament

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

alieli 1

03.06.2010, 09:10

Voi incerca sa pun mai multe poze Ina...

ana 1

03.06.2010, 14:25

bun venit 1La cat mai multe retete

sarunky 1

05.05.2011, 14:00

Am incercat aseara si au iesit foarte buni. Mersi de reteta.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Acordeon