Mamaliga impaturita

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 8930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l apa,
  • 500 g faina de malai,
  • 200 g slanina,
  • 200 g carnat
  • 250 g branza de burduf,
  • 200 g telemea,
  • sare,
  • pentru servit:
  • smantana si oua.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga impaturita:

Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai.
Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii.
Slanina se prajeste intr-o tigaie,cand este aproape prajita se adauga si carnatul si se calesc impreuna.
Intr-o forma de yena,se pune pe fund putina untura rezultata de la topirea slaninii.
Se pune un strat de mamaliga,deasupra carnat si slanina,1/2 din telemea,un strat de mamaliga,carnat si slanina,branza telemea,un strat de mamaliga,slanina si carnat si restul de telemea.
Se da la cuptor 20-25 minute pana se topeste branza.
Se prajesc ouale si se servesc alaturi de mamaliga impaturata si smantana.
Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga impaturita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mimmi 1

12.05.2011, 21:16

babi5 1

14.10.2013, 17:50

sorina29 1

15.10.2013, 18:05

sa va dau un sfat,inainte de a pune faina de malai in apa care fierbe umezit-o bine cu apa si asa o turnati odata in apa,si amestecati energic in ea,asa nu o sa faca gogoloase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!