Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

de Adi in Mancaruri de legume, 9 Dec 2017 | 4158 vizualizari

 

Garnitura noastra preferata sunt cartofii, iar preparati la cuptor sunt mai sanatosi, mai moi, mai buni.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2-3 catei de usturoi taiati rondele
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei
  • 150 g cascaval afumat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata:

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta.


Se taie in felii groase si colturoase.


Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata suprafata ei.


Se presara sare peste ei si piper alb macinat.


Se asaza printre cartofi si rondele de usturoi si crengutele de rozmarin.


Se dau la cuptor pentru o oră, la 175-180 de grade, sau pana incep sa se rumeneasca.


Se da cascavalul pe razatoarea mare si se presara peste cartofi, dupa ce acestia s-au rumenit.


Se mai lasa cartofii la cuptor pentru 10-15 minute, pana se gratineaza cu cascavalul, apoi se scot si se presara verdeata tocata.


Sunt tare gustosi, mai ales serviti cu friptura si usturoi!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

-Marius- 1

11.12.2017, 17:31

Geanina87 1

12.12.2017, 08:18

Renataedina 1

17.12.2017, 11:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu mere si scortisoara
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu feta, usturoi, smantana si parmezan la cuptor