Cartofi la cuptor si sos de broccoli

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2013 | 1333 vizualizari

 

niciodata nu arunc tulpina de la broccoli. O dau pe razatoare sau o trec prin robot si o folosesc la ciorbe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic condimente pentru cartofi prajiti
  • usturoi granulat
  • tulpina de la 1 broccoli
  • 2 cepe mari
  • 1 cutiuta smantana
  • cateva boabe de piper
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 30 ml apa rece
  • marar si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor si sos de broccoli:

Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.

Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.

Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.

Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.

Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.

Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

noi am servit cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor si sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadea68 1

09.11.2013, 16:32

diaconta 1

09.11.2013, 22:57

si mie-mi place tulpina de la brocoli

Panacris 1

10.11.2013, 08:54

Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L