Cartofi la cuptor si sos de broccoli

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2013 | 1459 vizualizari

 

niciodata nu arunc tulpina de la broccoli. O dau pe razatoare sau o trec prin robot si o folosesc la ciorbe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic condimente pentru cartofi prajiti
  • usturoi granulat
  • tulpina de la 1 broccoli
  • 2 cepe mari
  • 1 cutiuta smantana
  • cateva boabe de piper
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 30 ml apa rece
  • marar si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor si sos de broccoli:

Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.


Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.


Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.


Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.


Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.


Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

noi am servit cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor si sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadea68 1

09.11.2013, 16:32

diaconta 1

09.11.2013, 22:57

si mie-mi place tulpina de la brocoli

Panacris 1

10.11.2013, 08:54

Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti