Cartofi la cuptor si sos de broccoli

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2013 | 1480 vizualizari

 

niciodata nu arunc tulpina de la broccoli. O dau pe razatoare sau o trec prin robot si o folosesc la ciorbe sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic condimente pentru cartofi prajiti
  • usturoi granulat
  • tulpina de la 1 broccoli
  • 2 cepe mari
  • 1 cutiuta smantana
  • cateva boabe de piper
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura amidon alimentar dizolvat in 30 ml apa rece
  • marar si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor si sos de broccoli:

Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.


Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.


Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.


Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.


Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.


Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

noi am servit cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor si sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadea68 1

09.11.2013, 16:32

diaconta 1

09.11.2013, 22:57

si mie-mi place tulpina de la brocoli

Panacris 1

10.11.2013, 08:54

Bună idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi