Cartofi noi cu carnati picanti

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 31 Mai 2017 | 617 vizualizari

 

In ultimul timp, imi place sa prepar garnituri noi, mai altfel, sub impulsul inspiratiei sau a ingredintelor ce le am la dispozitie. Am folosit acesti cartofi noi ca ,,reteta pentru picnic'', alaturati carnii de vita Asada, preparata la gratar.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi foarte mici
  • 250 carnati unguresti uscati si picanti de Szeged
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa verde
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu carnati picanti:


  1. Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].

  2. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata.

  3. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde.

  4. Curatati si spalati restul legumelor si a verdeturilor.

  5. Feliati carnatul in rondele subtiri si puneti la prajit 2-3 minute, doar atat cat sa imprumute uleiului, gustul picant si savoarea lor.

  6. Dupa 15-20 minute, cartofii se scurg de apa fierbinte.

  7. Adaugati cartofii in tigaia cu carnati.

  8. Prajiti cartofii, amestecand din cand in cand, pana acestia devin rumeni.

  9. Patrunjelul verde se toaca si se amesteca cu cartofii.

  10. Serviti cartofii, decorati cu rondele de ardei iute, patrunjel verde si rondele de ceapa verde.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti carnat ca si cel din reteta, se poate folosi carnat tip Chorizo sau orice alt carnat uscat si picant.

2

Daca folositi o cantitate mai mare de carnati, garnitura aceasta se poate transforma in fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

03.06.2017, 12:11

buni

Rocsi 1

04.06.2017, 21:14

Imi pun cativa cartofi pe o farfurie si ma asez la masa ca sa mananc!

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati afumati