Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 11 Mai 2015 | 7556 vizualizari

 

Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi. Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital. Sosul ala de branza pufoasa + usturoi + marar a iesit o nebunie. Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa! Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot:

Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.

Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.

Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock-Pot cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.

Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.

Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.

Adaugam la final si putin marar tocat.

Servim cartofii calzi cu acest sos, ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la cuptor si se pot asezona cu diverse sosuri picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de sfecla cu legume la slow cooker Crock-Pot