Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 11 Mai 2015 | 7598 vizualizari

 

Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu cartofi noi. Aveam tot ce-mi trebuia, asa ca am prestat-o imediat, dar la slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital. Sosul ala de branza pufoasa + usturoi + marar a iesit o nebunie. Multumesc fetelor dragi, pentru asa reteta delicioasa! Nu am respectat-o eu intocmai, dar a iesit de minune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot:

Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.

Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.

Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.

Ungem vasul slow cooker-ului Crock-Pot cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.

Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.

Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.

Adaugam la final si putin marar tocat.

Servim cartofii calzi cu acest sos, ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la cuptor si se pot asezona cu diverse sosuri picante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos de branza si usturoi la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin la slow cooker Crock-Pot