Si pentru ca am inceput ziua cu mancare ca la bunica, pentru felul doi am facut o mancare de cartofi, tot ca la bunica. Cred ca e vorba de melancolia copilariei, dorul de casa. Acest fel de mnacare obisnuia sa mi-l faca bunica si imi placea la nebunie!
Se toaca ceapa marunt. La fel procedam cu ardeiul, morcovul, rosia si carnatul, pe care le taiem cubulete (sau dupa preferinta).
Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si adaugam morcovul, ardeiul si cam peste 5 minute carnatul. Le calim putin si adaugam putina paprika si apa cat sa acopere. Adaugam sare, piper, delikat, o frunza de dafin si lasam sa se fiarba. Adaugam si rosia taiata cubulete. Mancarea trebuie sa fie mai groasa, cartofii vor deveni cremosi. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
Se poate manca alaturi de o bucata de carnat prajit sau muraturi.