Cartofi scazuti ca la bunica

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 16 Oct 2012 | 41511 vizualizari

 

Si pentru ca am inceput ziua cu mancare ca la bunica, ca si felul doi am facut o mancare de cartofi, tot ca la bunica. Cred ca e vorba de melancolia copilariei, dorul de casa. Acest fel d emnacare obisnuia s ami-l faca bunica si imi placea la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 morcov mai mic
  • 1/2 ardei gras; chili
  • 1 ceapa
  • o bucata de carnat afumat
  • 1 rosie mare si zemoasa
  • sare, piper, delikat,dafin, paprika, patrunjel verde proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti ca la bunica:

- se toaca ceapa marunt ; la fel procedam cu ardeiul , morcovul , rosia si carnatul- le taiem cubulete (sau dupa preferinta)


- intr-o cratita punem ceapa la clait cu ulei si adaugam morcovul, ardeiul si cam peste 5 minute carnatul. Le calim putin si adaugam putina paprica si apa cat sa acopere. Adaugam sare, piper, delikat, o frunza de dafin si lasma sa se fiarba. Adaugam si rosia taiata cubulete. Mancarea trebuie sa fie mai groasa, cartofii vor deveni cremosi .Stingem aragazul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.


- se poate manca alaturi de o bucata de carnat prajit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 01:12

foarte buni fericiti

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 01:13

foarte buni cartofii ...nu stiu la ce ma gandeam scuze

adiadi 1

23.01.2014, 18:12

Multumeac a iesti super de buna chiar mia placut multumesc mult;-);-);-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti