Cartofi scazuti ca la bunica

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 16 Oct 2012 | 56462 vizualizari

 

Si pentru ca am inceput ziua cu mancare ca la bunica, pentru felul doi am facut o mancare de cartofi, tot ca la bunica. Cred ca e vorba de melancolia copilariei, dorul de casa. Acest fel de mnacare obisnuia sa mi-l faca bunica si imi placea la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 morcov mai mic
  • 1/2 ardei gras
  • chili
  • 1 ceapa
  • o bucata de carnat afumat
  • 1 rosie mare si zemoasa
  • sare
  • piper
  • delikat
  • dafin
  • paprika
  • patrunjel verde proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti ca la bunica:

Se toaca ceapa marunt. La fel procedam cu ardeiul, morcovul, rosia si carnatul, pe care le taiem cubulete (sau dupa preferinta).


Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si adaugam morcovul, ardeiul si cam peste 5 minute carnatul. Le calim putin si adaugam putina paprika si apa cat sa acopere. Adaugam sare, piper, delikat, o frunza de dafin si lasam sa se fiarba. Adaugam si rosia taiata cubulete. Mancarea trebuie sa fie mai groasa, cartofii vor deveni cremosi. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.


Se poate manca alaturi de o bucata de carnat prajit sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adiadi 1

23.01.2014, 18:12

Multumeac a iesti super de buna chiar mia placut multumesc mult;-);-);-)

AzizDumitru 1

09.09.2017, 11:48

Ok pai si cartofii ce facem cu eii ca nu specif

cristeena20 1

26.09.2017, 14:15

Scuze, ai dreptate, am uitat de ei-se pun dupa ce ai calit legumele cu carnatul scuze

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

pe 27.09 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti