Cartofi si dovleac la cuptor

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 2187 vizualizari

 

Cum imi place dovleacul placintar foarte mult, eu il folosesc nu doar la placinte sau deserturi. Il gasesc extrem de delicios si in mancaruri in anumite combinatii, aromatizat cu ce va place voua....trebuie doar sa gasiti combinatia care v-ar satisface voua papilele gustative. Nu o mai lungesc si va las reteta care ne-a placut noua..

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi marisori
  • 1 dovleac placintar de marime medie
  • 1-2 crengute de rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei aromatizat cu infuzie de ciuperci porcini si aroma de trufe
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 150 gr pulpa de porc feliata foarte subtire de la Sergiana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si dovleac la cuptor:

In tava mare a aragazului punem hartie de copt. Spalam cartofii, cu tot cu coaja, cu un burete abraziv. Spalam si dovleacul, fara sa-i inlaturam coaja, ii taiem capetele si-l curatam de seminte. Taiem cartofii si dovleacul in felii de grosimea unui deget. Le punem pe toate in tava, asezonam cu sare si piper, stropim cu uleiurile mentionate la ingrediente, presaram cu frunzulite proaspete de rozmarin, iar feliutele de pulpa le taiem in bucatele si le punem deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 50 minute, pana cartofii si dovleacul se rumenesc usor deasupra.


Serviti calzi cu salata de cruditati.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

pulpa de porc sa fie cu putina grasime, fiind taiata in felii foarte subtiri(seamana cu prosciutto) devine crocanta, daca nu doriti textura de crocant atunci rugati la magazin sa fie taiate felile putin mai groase

2

o masa usoara, dulceaga care poate fi servita si la pranz dar si seara

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovleac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2014, 19:19

Cartofiori vreau si eu

diaconta 1

20.01.2014, 22:08

fain

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:30

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi cu branza la cuptor