Cartofi taranesti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Noi 2011 | 8476 vizualizari

 

Noi in Ardeal le mai spunem si cartofi rantaliti[ rantalitzi].
Sunt gustosi intr-o zi de post alaturi de muraturi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe albe
  • 1 leg ceapa verde 
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper 
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  •  1 legatura mica patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti - de post:

Cartofii se spala si se fieb cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ].


Se scurg de apa de apa si se curata .


Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se marunteste.


Separat intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa alba pana devine sticloasa .


In acest moment se adauga ceapa verde tocata + patrunjelul verde +boiaua.


Se pun si cartofii fierti care se zdrobesc , se amesteca din cand in cand timp de 5min .Sunt gustosi chiar daca prind putina rumeneala, dar atentie sa nu fie arsi !!!


Se potriveste gustul cu piper , sare si verdeata .


Am servit calzi cu castraveti murati .

 

TIPS-URI

1

 Cu cat puneti mai multa ceapa in mancare cu atat e mai gustoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionela2682 1

20.11.2011, 21:31

astia-mi plac si mie!!!

Criss 1

20.11.2011, 22:02

lia maria 1

21.11.2011, 18:09

imi plac tare mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti