Cartofi umpluţi

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2011 | 8604 vizualizari

 

Zilele astea butonez calculatorul în căutare de inspiraţie pentru masa de Crăciun. Aşa am dat peste reţete care îşi aşteptau cuminţi rândul la postare. Aceasta este una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviţi ca mărime
  • un ardei roşu
  • brânză telemea
  • caşcaval
  • ciuperci proaspete sau din conservă
  • cabanos
  • smântână
  • pătrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluţi:

Se fierb cartofii în coajă după ce mai întâi se spală. După ce se răcesc se curăţă de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc cu grijă de o parte de conţinut. Până se fierb şi se răcesc cartofii, se pregăteşte umplutura. Se taie cubuleţe ardeiul, cabanosul şi ciupercile, se dă pe răzătoare brânza şi caşcavalul. Se amestecă într-un castron puţin caşcaval, brânza, cabanosul, ardeiul şi ciupercile, apoi se adaugă 2-3 linguri de smântână şi puţin pătrunjel verde. Cu această umplutură se umplu jumătăţile de cartof şi se aşează într-o tava termorezistentă, unsă cu unt. Se presară restul de caşcaval peste cartofi şi se dă la cuptor vreo 15 minute. Se scot din cuptor, se presară pătrunjel verde şi se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

Miezul scos din cartofi se face piure cu puţină smântână, se pune într-un poş şi se fac aveline peste cartofi, după ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

lia maria 1

22.12.2011, 08:47

tare bine arata

Dana_Retetegg 1

08.01.2012, 22:32

Deliciosi!!! Abia astept sa-i incerc!!

Adi75 1

19.03.2014, 11:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Byron