Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 20 Noi 2011 | 3068 vizualizari

 

Sursa:Reteta de Acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme cartofi
  • 500 g piept de pui fiert
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • margarina pentru uns cartofii
  • cascaval,branza rasa,smantana(optional)
  • Sos Bechamel:
  • 25 g margarina rama
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In timp ce se coc cartofii pregatim umplutura:pieptul de pui impreuna cu ceapa se toaca marunt,se trec prin masina de tocat carne.Dupa ce le-am tocat se amesteca cu ouale si verdeata si se potriveste cu sare si piper.Cartofii se incearca cu o furculita,iar daca furculita intra usor in ei,inseamna ca acestia sunt copti.Se scot din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne,iar apoi ii punem intr-o tava.Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic,iar cand s-au topit se ia ibricul de pe foc,se aduga faina si se amesteca repede pentru a nu se face cocoloase.Se pune din nou la foc mic si se mai amesteca putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.Acest sos se toarna peste cartofi si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.Se servesc calzi cu cascaval sau branza rasa,smantana.

 

TIPS-URI

1

Dupa 25-30 de minute dupa ce am bagat cartofii la cuptor,ii scoatem si punem deasupra cubulete de margarina(ca la inceput).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

25.11.2011, 23:17

Brunetica

baias_victo 1

05.12.2011, 18:37

Angelina_Elena 1

05.12.2011, 21:21

victor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu pui si cascaval