Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 20 Noi 2011 | 5559 vizualizari

 

Sursa:Reteta de Acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme cartofi
  • 500 g piept de pui fiert
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • margarina pentru uns cartofii
  • cascaval,branza rasa,smantana(optional)
  • Sos Bechamel:
  • 25 g margarina rama
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In timp ce se coc cartofii pregatim umplutura:pieptul de pui impreuna cu ceapa se toaca marunt,se trec prin masina de tocat carne.Dupa ce le-am tocat se amesteca cu ouale si verdeata si se potriveste cu sare si piper.Cartofii se incearca cu o furculita,iar daca furculita intra usor in ei,inseamna ca acestia sunt copti.Se scot din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne,iar apoi ii punem intr-o tava.Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic,iar cand s-au topit se ia ibricul de pe foc,se aduga faina si se amesteca repede pentru a nu se face cocoloase.Se pune din nou la foc mic si se mai amesteca putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.Acest sos se toarna peste cartofi si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.Se servesc calzi cu cascaval sau branza rasa,smantana. 

TIPS-URI

1

Dupa 25-30 de minute dupa ce am bagat cartofii la cuptor,ii scoatem si punem deasupra cubulete de margarina(ca la inceput).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana