Cartofi unguresti

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 16167 vizualizari

 

Denumirea nu stiu de unde vine...........asa am gasit reteta pe net

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 20 ml ulei
  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia picanta(eu nu am pus pt pitici)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi unguresti:

Se pun cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei 3-4 minute, dupa care se pune boiaua si se amesteca. Nu am pus boia picanta pt pitici, dar am inlocuit cu boia dulce cantitatile.


Cartofii fierti, se curata de coaja se taie feliute(eu i-am fiert cam mult si s-au cam zdrobit)


Se pun cartofii taiati peste ceapa calita, se amesteca bine toate, se condimeteaza cu sare si piper.


Merg perfect pentru o zi de post cu muratura, salata, varza murata........super buni


PS:merg si cu carne si inca foarte bine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi unguresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:25

Si eu ii fac...ii pap mereu in Ungaria...imi plac foarte tare...si de fiecare data imi aduc boia dulce sa ii prepar

mihaelar63 1

28.03.2011, 17:16

Si eu am servit ieri cartofi unguresco-rantaliti , cu castraveciori murati tot unguresti
Eu am un prieten care imi aduce periodic cand am nevoie boia -paprika din Ungaria .
Sfat : daca gasiti boia de Szeged luati -o fara a sta pe ganduri , e cea mai buna la gust si cea mai rosie .

CarmenBlue 1

18.02.2014, 11:34

Yammy, o reteta din copilarie Mama ii spunea rizzi-bizzi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la tava