Placinta taraneasca cu branza

de merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2016 | 1221 vizualizari

 

Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la țară.
Am încercat să o prepar așa cum mi-am amintit eu că îmi făcea mama când eram copil, însă nu se compară gustul, pentru că mama o cocea în cuptor de cărămidă, încins de la jarul focului de lemne.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1 ou
  • 150 ml lapte bătut(iaurt de țară)
  • 1 lingură oțet
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură:
  • 1 ceapă medie
  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri mălai
  • 1 ou
  • o legătură mărar
  • 50 g unt
  • 3 roșii
  • sare
  • 5-6 frunze de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu branza:

Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.


Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.


Îmbrăcăm apoi pereții formei de copt cu o parte din aluat, întins într-o foaie subțire și îl înțepăm din loc în loc, cu o furculiță.


Pentru umplutură, tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în untul încins, apoi o lăsăm să se tempereze.


Amestecăm brânza cu mălaiul, sarea și mărarul tocat, apoi adăugăm ceapa călită, frunze de busuioc rupte mărunt și oul, apoi omogenizăm totul.


Întindem compoziția de brânză peste aluatul din forma de copt, iar din foaia de aluat oprită, decupăm inimioare şi le așezăm frumos peste umplutură.


Așezăm la mijloc și felii de roșii, în formă de inimioară și câteva frunze de busuioc din loc în loc și coacem plăcinta pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.


După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o putem porționa.


Servim plăcinta țărănească cu brânză, alături de o cană cu lapte sau iaurt.


Sper să vă încânte și să vă fie de folos rețeta mea de plăcintă țărănească cu brânză.


 

TIPS-URI

1

Nu puneti toata faina de la inceput in vas ci doar 3/4 din cantitatea trecuta in reteta. Cantitatea de faina folosita, depinde de tipul acesteia si consistenta celorlalte ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

reisnaor_2006 1

13.04.2016, 08:35

Geanina87 1

25.12.2016, 19:00

Sidy 1

26.12.2016, 06:24

Minunat arata si cu siguranta ca si gustul este pe masura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun rapid