Parjoale preparate rapid

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 5946 vizualizari

 

De multe ori am auzit spunand: "As face chiftele (parjoale), dar mi-e o lene sa montez masina de tocat, apoi sa o spal...". M-am gandit sa va prezint o varianta rapida de facut parjoale, fara sa folosim masina de tocat si fara sa trebuiasca sa "plangem" de la tocatul cepei. Mai mult dureaza prajitul lor. Iata despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. carne de vita;
  • 350 gr. carne de porc (pulpa);
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof potrivit;
  • 2 oua;
  • 6 catei de usturoi (sau mai mult daca va plac mai "usturoiate");
  • sare;
  • piper;
  • 3 linguri cu pesmet;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale preparate rapid:

Curatam de coaja legumele si le spalam.

Punem toata carnea intr-un vsa incapator.

Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine.

Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine.

Batem ouale cu un praf de sare.

Adugam peste carne toate legumele maruntite anterior, ouale, cele 3 linguri cu pesmet, sarea si piperul. Amestecam totul foarte bine.

Ne pregatim o tava, un vas plin cu apa rece si o lingura.

Umezim mainile cu apa din vas, luam cu lingura din compozitie (astfel vom obtine parjoale cat de cat egale ca dimensiune) si presam bine in palme pana obtinem o forma ovala, pe care o aplatizam si o asezam pe tava. Procedam astfel, pana terminam toata compozitia.

Punem uleiul la incins si adaugam parjoalele, pe rand, fara sa le atingem intre ele. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de bucatarie, absorbant.

 

TIPS-URI

1

Nu uitati atunci cand modelati parjoalele, ca dupa prajire, ele isi vor micsora dimensiunea.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 28 parjoale;

3

Se pot praji in ulei sau se pot pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 220 grade pana ce se rumenesc frumos;

4

Daca le prajiti in ulei este ideal sa schimbati uleiul, dupa fiecare prajire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale preparate rapid" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de vita cu multe legume la cuptor