Cartofi unguresti

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 34007 vizualizari

 

Denumirea nu stiu de unde vine...........asa am gasit reteta pe net

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 20 ml ulei
  • 1,5 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia picanta(eu nu am pus pt pitici)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi unguresti:

Se pun cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei 3-4 minute, dupa care se pune boiaua si se amesteca. Nu am pus boia picanta pt pitici, dar am inlocuit cu boia dulce cantitatile.

Cartofii fierti, se curata de coaja se taie feliute(eu i-am fiert cam mult si s-au cam zdrobit)

Se pun cartofii taiati peste ceapa calita, se amesteca bine toate, se condimeteaza cu sare si piper.

Merg perfect pentru o zi de post cu muratura, salata, varza murata........super buni

PS:merg si cu carne si inca foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi unguresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:25

Si eu ii fac...ii pap mereu in Ungaria...imi plac foarte tare...si de fiecare data imi aduc boia dulce sa ii prepar

mihaelar63 1

28.03.2011, 17:16

Si eu am servit ieri cartofi unguresco-rantaliti , cu castraveciori murati tot unguresti
Eu am un prieten care imi aduce periodic cand am nevoie boia -paprika din Ungaria .
Sfat : daca gasiti boia de Szeged luati -o fara a sta pe ganduri , e cea mai buna la gust si cea mai rosie .

CarmenBlue 1

18.02.2014, 11:34

Yammy, o reteta din copilarie Mama ii spunea rizzi-bizzi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la tigaie