Cascaval afumat de casa

de elemer in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 24223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l lapte ,
  • cheag Fromase 50 din farmacia de animale
  • apa sarata 15 %
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval afumat de casa:

Deci laptele trebuie incalzit pina la 35 dar nu mai mult de 37 grade. Cheagul este in forma de tableta, un sfert de tableta se inmoaie in apa calduta si se toarna in laptele incalzit, asteptam 30-40 de minute si taiem cu un cutit cuburi si mai lasam 30-40 de minute.


Luam o strecuratoare sau mai bine un tifon, turnam si agatam sa se strecoare, asa lasam 4 ore. Dupa ce s-a scurs punem intr-un vas cu gauri, eu am fabricat ce se vede pe fotografie, dar se poate face si din galeata mica de 1 litru de smintina sau iaurt. Deci punem din tifon in galeata si presam cu ceva greutate 6-8 ore. Scoatem din galeata si punem in apa sarata (1 litru apa 150 grame sare) si punem in frigider si lasam intre 6-8 ore. Scoatem, punem pe blat de lemn si in fiecare zi intoacem casul timp de 2 saptamani.


Daca avem posibilitatea sa punem la afumat si mai bun daca nu e foarte gustos si fara fum. Multa munca dar merita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval afumat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:18

Ce bine arata

laura_n 1

23.03.2014, 11:40

bravooo!

Lavinia 1

23.03.2014, 11:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa