Caşcaval de casa

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2013 | 17995 vizualizari

 

Este foarte bun şi pe deasupra şi natural.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg brânză dulce
  • 6 l de lapte
  • 1 sfert dintr-un pachet de unt
  • 3 linguriţe sare
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 cârnat de porc prăjit (opţional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caşcaval de casa:

Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza.


Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte.


Strecurăm compoziţia obţinută şi lăsăm la stors câteva minute.


Într-o oală de inox topim untul, adăugăm bicarbonatul şi sarea, apoi compoziţia de mai sus. Trebuie amestecat repede, continuu şi cu grijă pentu că se lipeste şi rămân cocoloaşe de bânză înreagă.


Pregătim forme de plastic şi răsturnăm cascavalul în acestea. Într-o formă punem până la jumătate caşcaval apoi pe mijloc aranjăm cârnatul şi-l acoperim.


Acoperim cu capacele şi lăsăm la temperatura camerei până a doua zi, când le punem la păstrare la frigider.


Poftă bună!!!

 

TIPS-URI

1

stropim cu puţină apă formele din plastc înainte de folosire, pentru a putea scoate caşcavalul mai uşor;

2

pentru că nu conţine conservanţi trebuie consumată în maxim 2 săptămâni;

3

puteţi folosi orice fel de cârnat;

Daca ti-a placut reteta noastra "Caşcaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

botcrina 1

15.07.2013, 19:39

multumesc tuturor sunteti tare draguti!

gaby_duceag 1

15.07.2013, 19:42

suuuper!!! si daca are si "optionalul' ala)) e SI MAI BUN!))
bravo, fata draga

botcrina 1

15.07.2013, 20:05

multumesc gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa