Castagnole

de aura78 in Dulciuri, 5 Mar 2014 | 4557 vizualizari

 

UN DESERT DELICIOS

 

INGREDIENTE

  • -3 oua intregi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -3 linguri de rom pentru prajituri
  • -3 linguri anason
  • -3 linguri zahar
  • -sucul de la o lamaie
  • -vanilina un pliculet sau esenta de vanilie
  • -1 plic de praf de copt
  • -faina 00 cat cuprinde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castagnole:

Intr-un bol pune ouale,uleiul,romul,anasonul,zaharul,sucul de la o lamaie si vanilina.Bate totul bine si adauga putin cate putin faina si praful de copt...aluatul nu trebuie sa fie nici dur dar nici  foarte moale ..

Planseta de lucru unge-o cu ulei de floarea soarelui ,la fel si mainile pentru a putea manipula aluatul .Ia putin din aluat ,formeaza o biluta de marimea unei mingi de ping pong , si cu ajutorul degetelor fa-i o gaura in mijloc astfel incat sa formezi un cerculet ...fa acest procedeu pana cand termini tot aluatul

 Cand ai terminat ,pune la incalzit o tigaie cu ulei de floarea soarelui in abundanta ..cand s-a infierbantat pune castagnola la prajit .(Este acelasi procedeu ce se foloseste cu gogosile si pancovele) Trebuie sa ai grija sa nu se prajeasca prea tare ,in caz contrar se vor intari..

 Cand le scoti pune-le pe un servetel de hartie astfel incat sa se scurga uleiul in surplus .Cand s-au mai racit putin pune zaharul tos in " ploaie ".

Daca ti-a placut reteta noastra "Castagnole" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ciocolata - Doughnuts