Castane coapte la cuptor

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2013 | 10477 vizualizari

 

Imi plac foarte mult castanele pe jar, dar dureaza mult sa le fac si nu am rabdare :) asa ca trebuia sa gasesc alta modalitate, dar sa ramana la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr castane cu tot cu coaja
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castane coapte la cuptor:

Castanele se spala bine si se taie in forma de cruce pe latura mai rotunjita(taietura trebuie sa fie doar superficiala, ca in imaginea 1). Se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se pun la foc iute. Cand incep sa fiarba, se reduce focul la mic si se mai lasa 5 minute.

Apoi se scurg de apa si se dau cu sare din abundenta. Se pun intr-o tava(eu am folosit cea de pizza, cu gauri pe fund) si se dau la cuptor, la 250ºC pana cand se rumenesc bine.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce au fiert se aleg cele stricate(daca e cazul)

2

Daca vrem sa le folosim pentru piure sau altceva, se lasa la fiert cca 15 minute apoi se indeparteaza coaja si pielita maro din interior.

3

Se poate omite fierberea, punandu-le taiate direct in cuptor, dar asa vor ramane mai uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castane coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Castane coapte la cuptor-0
Castane coapte la cuptor-1
Castane coapte la cuptor-2
Castane coapte la cuptor-3
Castane coapte la cuptor-4

COMENTARII (22)

xana

xana 1

31.10.2013, 12:43

Multumesc, Dana!

MIUTA

MIUTA 1

31.10.2013, 15:42

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!