Castraveti bulgaresti reteta

de mihaelar63 in Muraturi, 1 Oct 2014 | 9715 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
Reteta aceasta de castraveti cu gust echilibrat dulce -acrisor este preferata la noi in familie .

 

INGREDIENTE

  • 5 Kg castraveti + 5 linguri sare mare neiodata
  • 2.5 l apa
  • 2.5 linguri sare mare neiodata ptr. muraturi
  • 500 ml otet din vin de 9 grade
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 legatura hrean
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

  1. Castraveti se spala si se taie usor la capete . Se oparesc cu apa clocotita in care ati pus cate o lingura de sare / litru apa . Prin taiere se elimina eventualele capete amare si lichidul sarat  va fi mai bine  absorbit de catre castravete .
  2. Lasati castravetii in saramura pana a doua zi .Scurgeti lichidul de pe ei si repetati operatiunea .
  3. Pregatiti borcanele prin spalare temeinica cu apa si detergent pentru vesela . Limpeziti foarte bine .Capacele se pot steriliza prin fierbere .
  4. Curatati legumele si feliati ceapa , telina ,morcovii si hreanul .
  5. Puneti  la fiert apa , sarea ,otetul ,mirodeniile , mararul si cimbrul .
  6. Pe fundul fiecarui borcan puneti cate o crenguta de cimbru si una de marar.
  7. Claditi castravetii si aveti grija ca in fiecare borcan sa fie cateva feliute de morcov, ceapa ,hrean , usturoi +foaie de dafin.
  8. Turnati zeama fierbinte peste castraveti si capaciti borcanele .
  9. Eu am dunstuit pentru siguranta [ sa stea ] cate 30 minute punand borcanele intr-o tava cu apa , la cuptor .
  10. Am obtinut 11 borcane de 820gr cu castraveti bulgaresti .

TIPS-URI

1

Am folosit putina zeama pentru ca am indesat bine castravetii si probabil ca acestia nu au mai absorbit zeama multa din cauza ca au fost tinuti in saramura .

2

Pastrati muraturile la loc rece in camara racoroasa , balcon sau pivnita/beci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

01.10.2014, 19:18

Asa-i punem si noi mereu castravetii

Rocsi 1

01.10.2014, 20:55

Harnicuto!

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:47

ce buni or fi la iarna....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta