Muraturi asortate

de Dana_Retetegg in Muraturi, 11 Noi 2012 | 2013 vizualizari

 

Muraturi - in stilul meu cu tot ce-mi place mie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (2 kg),
  • 1 varza (1 kg),
  • 1/2 kg morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze si tije de telina,
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa la fiecare litru de apa,
  • cateva bete din lemn (eu am avut bete de frigarui)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

Am spalat bine legumele, am decojit morcovii si sfecla si le-am taiat in bucati mai mici sa incapa cat mai bine in borcan.


Pe fundul borcanului am pus tijele de la telina si am pastrat frunzele.


Peste telina am pus conopida, varza, morcovii si sfecla. Am incercat sa le asez cat mai bine in borcan sa nu ramana mult spatiu intre legume.


Intre fiecare strat de legume am pus frunze de telina. La fel si deasupra am pus cateva frunze de telina.


Pentru ca legumele sa nu se ridice deasupra nivelului apei, am pus deasupra si cateva bete pentru frigarui.


Eu am folosit 3 l de apa, in care am pus 4 linguri si jumatate de sare grunjoasa. Am dizolvat sarea in apa (apa rece nu calda) si apoi am turnat amestecul peste muraturi pana aproape de capac.


Peste 2-3 zile apa incepe sa scada. Daca scade mai mult, astfel incat sa ramana legumele fara lichid deasupra, mai facem putin amestec de apa si sare, apoi il punem in borcan si completam.


In functie de locul de depozitare (mai cald, mai rece) legumele se mureaza mai repede sau mai lent. Daca va e pofta mare le grabiti putin in primele zile si le tineti in bucatarie.


Sunt delicioase, cu o culoare usor rozalie de la sfecla ... nu se inmoaie si se pot depozita la loc racoros mult timp.


Se pot pune tot felul de legume si fructe, in functie de preferinte: gogonele, ardei, castraveti, gutui, mere, struguri, pepenasi, catei de usturoi. Alegerea va apartine, iar modul de murare este la fel :)



Pofta buna si spor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

12.11.2012, 18:16

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 14:06

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 14:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08