Sfecla rosie la otet

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 30 Iul 2014 | 7664 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult timp si parca mi se facuse pofta!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de sfecla rosie
  • 1 litru de apa plata
  • 500 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 2-3 lingurite cu sare sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la otet:

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).

Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.

Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare.

Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita.

Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla.

Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Sflecla este suficient de dulce, astfel ca adaugarea zaharului este optionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

04.09.2014, 12:17

O ador! Ti-a iesit grozav! E de departe salata mea favorita!

MotanLaOale 1

04.09.2014, 13:10

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:27

Va pup cu drag! Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (reteta Motan)