Ardei copt pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 21 Aug 2009 | 36547 vizualizari

 

Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de,sare,
  • 0,250 ml.otet
  • 0,250 ml.ulei
  • 0,500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:


0,500 ml. apa


0,250 ml. otet


0,250 ml. ulei


1 lingura de sare


2 linguri de zahar


Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.


Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.

 

TIPS-URI

1

din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.

2

s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

jolygina 1

31.08.2010, 11:15

foarte buna ideea eu pun in congelator dar cred ca-i mai bine in borcan asa ca am salvat reteta

corina241 1

26.09.2011, 21:06

si eu tot la borcan fac,dar kapia

jolygina 1

16.05.2012, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline