Varza murata pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 27 Sep 2009 | 32932 vizualizari

 

Pana sa dai fuga la piata mai usor este sa ajungi la camara sau baxa la varza acrita in casa.Va spun cum pregatesc eu varza pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • varza
  • sare
  • hrean
  • marar
  • gutuie
  • sfecla rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata pentru iarna:

Curat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un litru de apa pun 40 g. sare. Dupa doua zile se vantura zeama ( zeama de varza pentru iarna se vantura de 3-4 ori la interval de 3-4 zile) Varza se tine mai bine daca este pusa in bidoane mai mici -20l.

 

TIPS-URI

1

Cumpar varza mai micuta.

2

In bidon pun o gutuie pentru ai da o tenta aurie moarei.

3

In alt bidon pun o sfecla rosie si moarea capata o culoare rozalie.

4

Hrean pun 2-3 bucati la un bidon

5

Varza pentru iarna se pune de Sf. Dumitru (atunci este coapta), pe 26 octombrie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sandytza 1

07.10.2009, 15:39

de mult nu am mai pus eu muraturi . iar varza murata era printre preferatele mele. Eh asta e daca nu esti acasa ... Si eu faceam aproape la fel ca si Bunica doar ca eu intotdeauna calculam sarea astfel: in cotorul fiecarei verze , adica dupa ce ai scos cotorul in gaura aia pui sare mare pana se umple si aia era toata saramura . In rest exact ca si Bunica asa ca trebuie sa fie foarte buna

Bunica 1

07.10.2009, 22:04

Ai dreptate sa calculezi asa , dar depinde de fiecare cat de adanc scobeste cotorul si poti avea surprize .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu varza (alba+rosie) si conopida