Varza murata pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 27 Sep 2009 | 30151 vizualizari

 

Pana sa dai fuga la piata mai usor este sa ajungi la camara sau baxa la varza acrita in casa.Va spun cum pregatesc eu varza pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • varza
  • sare
  • hrean
  • marar
  • gutuie
  • sfecla rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata pentru iarna:

Curat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un litru de apa pun 40 g. sare. Dupa doua zile se vantura zeama ( zeama de varza pentru iarna se vantura de 3-4 ori la interval de 3-4 zile) Varza se tine mai bine daca este pusa in bidoane mai mici -20l.

 

TIPS-URI

1

Cumpar varza mai micuta.

2

In bidon pun o gutuie pentru ai da o tenta aurie moarei.

3

In alt bidon pun o sfecla rosie si moarea capata o culoare rozalie.

4

Hrean pun 2-3 bucati la un bidon

5

Varza pentru iarna se pune de Sf. Dumitru (atunci este coapta), pe 26 octombrie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sandytza 1

07.10.2009, 15:39

de mult nu am mai pus eu muraturi . iar varza murata era printre preferatele mele. Eh asta e daca nu esti acasa ... Si eu faceam aproape la fel ca si Bunica doar ca eu intotdeauna calculam sarea astfel: in cotorul fiecarei verze , adica dupa ce ai scos cotorul in gaura aia pui sare mare pana se umple si aia era toata saramura . In rest exact ca si Bunica asa ca trebuie sa fie foarte buna

Bunica 1

07.10.2009, 22:04

Ai dreptate sa calculezi asa , dar depinde de fiecare cat de adanc scobeste cotorul si poti avea surprize .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ardei murati cu varza, metoda rapida