Castraveti bulgaresti reteta

de violeta30 in Muraturi, 7 Sep 2015 | 1435 vizualizari

 

 Castraveti bulgaresti reteta

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • otet
  • apa
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • sare
  • zahar
  • marar (verde sau uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat.


Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei).


Luam borcanele si punem otet pana la dunga de jos a borcanului, apoi pentru fiecare litru punem o lingura de sare (daca borcanul are 1,7 ml vom pune 2 linguri de sare, la borcanul de 4 litri vom pune 5 linguri) si cate 3 linguri de zahar la fiecare lingura de sare (daca am pus 5 linguri de sare vom pune 15 linguri de zahar). Asezam in fiecare borcan marar, boabe de mustar si de piper si aliniem si castravetii. Cand am asezat castravetii bine umplem cu apa pana sus, infiletam capacele bine si vom pune la bain-marie intr-un vas cu apa (borcanul trebuie sa fie in apa pana aproape de capac) ii lasam sa fiarba pana isi vor schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Daca dorim sa fie castravetii crocanti nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca se vor inmuia, nu mai mult de 20-30 minute.


Se lasa in apa in care au fiert pana se racesc. Trebuie avut grija sa se traga bine capacul, sa se formeze vid. Daca nu au facut vid inseamna ca nu i-am fiert suficient sau nu au fost capacele bune.

 

TIPS-URI

1

Eu nu pun ceapa sau usturoi pentru ca le schimba gustul, dar daca va place puteti pune

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Gicuta69 1

08.09.2015, 16:22

Crocanti si buni!

MotanLaOale 1

09.09.2015, 08:39

Rocsi 1

09.09.2015, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi