Castraveti in otet

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 9933 vizualizari

 

reteta mamei doar ca eu am pus pikant fix in loc de boabe mustar, bla bla bla... pikant-ul are tot ce-i trebuie :D:D

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 plic pikant fix dulce-acrisor
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 8 g piper boabe
  • 300 ml otet
  • cateva foi de dafin
  • morcovi
  • crengi de marar
  • hrean
  • frunze de telina
  • radacina de telina
  • usturoi
  • cate un ardei iute pt fiecare borcan (OPTIONAL)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.


Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei.


Morcovii se spala bine si se taie rondele.


Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.


Castravetii se aseaza in borcane, cand ii indesam sa avem grija sa nu-i rupem pt ca daca-s rupti ei se strica.


Printre castraveti punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si usturoi.


Deasupra punem crengi de marar si cate un ardei iute.


Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix si otet.


Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine iar apoi se toarna fierbinte peste castravetii aflati in borcane.


Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet.


Se pun in camara si se mananca la iarna.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cantitatile de morcov, telina, usturoi, hrean si ardei iute se pun in functie de gusturile dvs...

2

tot dupa gust puteti adauga un plus de otet sau de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sylvia 1

21.09.2010, 21:10

Super bine arata si castravetii dar mai ales autoarea

ionix 1

22.09.2010, 19:39

sarut-mana... dar mai momosi sunt ai tai

Bya Ralu 1

03.10.2012, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (bulgaresti)