Castraveti in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 16 Iul 2013 | 3178 vizualizari

 

Eu dau castraveciorii,cina da friptura?:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta nu am cantitati exacte,totul este ochiometric.
  • castraveti ochiometric
  • zahar ochiometric
  • sare ochiometric
  • otet ochiometric
  • morcov ochiometric
  • boabe de mustar ochiometric
  • foi de dafin ochiometric
  • boabe de piper ochiometric
  • flori de marar uscate tot ochiometric
  • Dupa preferinta mai puteti adauga ceapa si usturoi .eu nu am adaugat,prefer fara aceste ingrediente!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml )
Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate.
In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o lingurita  boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2 linguri rase de sare,4 linguri rase de zahar si otet cam de 3 degete.Deasupra punem cate o floare de marar uscat.La final se completeaza cu apa rece.
Sigilam cu capac fiecare borcan in parte.
Intr-o cratita ,pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie ,asezam borcanele cu castraveciori. pe care le-am  invelim in ziare sau in prosoape mici de bucatarie astfel incat in timpul fierberii sa nu se atinga  intre ele si sa se sparga..
Adaugam apa rece in cratita ceva mai jos de gatul borcanelor si lasam la foc moderat (circa 15-20 min) pana la schimbarea  culorii castravetilor.
Tragem cratita de pe foc si lasam ca borcanele sa se raceasca in cratita.
Cand s-au racit scoatem borcanele din cratita,le stergem si apoi le depozitam in camara,
Se pot manca dupa circa 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

Lau 1

16.07.2013, 20:59

Rocsi 1

16.07.2013, 21:06

Cat de bine arata borcanele cu castraveciori

laura_n 1

16.07.2013, 22:03

si astia sigur nu sunt ochiometric...expirati)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Loboda la borcan pentru iarna