Castraveti in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 16 Iul 2013 | 1483 vizualizari

 

Eu dau castraveciorii,cina da friptura?:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta nu am cantitati exacte,totul este ochiometric.
  • castraveti ochiometric
  • zahar ochiometric
  • sare ochiometric
  • otet ochiometric
  • morcov ochiometric
  • boabe de mustar ochiometric
  • foi de dafin ochiometric
  • boabe de piper ochiometric
  • flori de marar uscate tot ochiometric
  • Dupa preferinta mai puteti adauga ceapa si usturoi .eu nu am adaugat,prefer fara aceste ingrediente!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml )
Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate.
In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o lingurita  boabe de piper,2 foi de dafin si cateva rondele de morcov(7-8).Adaugam apoi cate 2 linguri rase de sare,4 linguri rase de zahar si otet cam de 3 degete.Deasupra punem cate o floare de marar uscat.La final se completeaza cu apa rece.
Sigilam cu capac fiecare borcan in parte.
Intr-o cratita ,pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie ,asezam borcanele cu castraveciori. pe care le-am  invelim in ziare sau in prosoape mici de bucatarie astfel incat in timpul fierberii sa nu se atinga  intre ele si sa se sparga..
Adaugam apa rece in cratita ceva mai jos de gatul borcanelor si lasam la foc moderat (circa 15-20 min) pana la schimbarea  culorii castravetilor.
Tragem cratita de pe foc si lasam ca borcanele sa se raceasca in cratita.
Cand s-au racit scoatem borcanele din cratita,le stergem si apoi le depozitam in camara,
Se pot manca dupa circa 2 saptamani.

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveti in otet-0
Castraveti in otet-1
Castraveti in otet-2

COMENTARII (29)

Lau

Lau 1

16.07.2013, 20:59

Rocsi

Rocsi 1

16.07.2013, 21:06

Cat de bine arata borcanele cu castraveciori

laura_n

laura_n 1

16.07.2013, 22:03

si astia sigur nu sunt ochiometric...expirati)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!