Concentrat de legume

de Criss in Conserve, 28 Aug 2012 | 4429 vizualizari

 

Adica un soi de delikat natural si care (sper) inlocuieste cu succes delikatul din comert. Am facut aceste cuburi in speranta ca am sa elimin definitiv delikatul, pentru ca stim cu totii cat e de nesanatos indeosebi din cauza benzoatului de sodiu care da gustul acela specific si care practic creeaza dependenta. Problema e ca ne-am obisnuit atat de tare cu acest delikat incat avem impresia ca fara el mancarea nu mai are gust. Aceste cubulete 100% naturale au menirea de a inlocui delikatul (am sa va spun si daca vor reusi :D). Deocamdata e o incercare.

 

INGREDIENTE

  • -2 morcovi
  • -1 radacina de patrunjel + frunzele
  • -1 radacina mica de telina + frunze
  • -1 ardei gras
  • -1 gogosar
  • -2 linguri ulei
  • -1 cescuta apa (se pot pune orice fel de legume, eu am pus ce am avut pe moment in frigider)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concentrat de legume:

Incepem prin a curata si spala bine legumele. (Am sa repet experimentul saptamana viitoare si vreau sa adaug varza, gulii, conopida pentru un plus de gust.) Legumele le dam prin masina de tocat carne sau prin robot. Le calim foarte putin in ulei, apoi adaugam apa si lasam sa fiarba 5 minute. Pensulam cu ulei niste forme de cuburi de gheata sau suport de oua :D, umplem cuburile cu amestecul de legume si punem in congelator. Dupa 2-3 ore se pot scoate cuburile gata inghetate, se pun in pungi si se pastreaza in congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Concentrat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

30.08.2012, 13:44

Excelent...si excelenta idee pentru cei ce au in minte ca fara de acel cub knorr mancarea nu e buna, eu sincer va spun ca nu exista nevoie de " cubuletul" magic chipurile, cand fac mancare pun extrem de multe legume si nici nu se cere altceva...bravo Criss...geniala idee!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:24

Felicitari Criss
O idee ce merita retinuta

adnia 1

03.01.2013, 17:53

buna idee...poate constitui o varianta la vegeta mea naturala facuta la deshidrator!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dressing pentru paste si pizza