Concentrat de legume

de Criss in Conserve, 28 Aug 2012 | 9069 vizualizari

 

Adica un soi de delikat natural si care (sper) inlocuieste cu succes delikatul din comert. Am facut aceste cuburi in speranta ca am sa elimin definitiv delikatul, pentru ca stim cu totii cat e de nesanatos indeosebi din cauza benzoatului de sodiu care da gustul acela specific si care practic creeaza dependenta. Problema e ca ne-am obisnuit atat de tare cu acest delikat incat avem impresia ca fara el mancarea nu mai are gust. Aceste cubulete 100% naturale au menirea de a inlocui delikatul (am sa va spun si daca vor reusi :D). Deocamdata e o incercare.

 

INGREDIENTE

  • -2 morcovi
  • -1 radacina de patrunjel + frunzele
  • -1 radacina mica de telina + frunze
  • -1 ardei gras
  • -1 gogosar
  • -2 linguri ulei
  • -1 cescuta apa (se pot pune orice fel de legume, eu am pus ce am avut pe moment in frigider)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concentrat de legume:

Incepem prin a curata si spala bine legumele. (Am sa repet experimentul saptamana viitoare si vreau sa adaug varza, gulii, conopida pentru un plus de gust.) Legumele le dam prin masina de tocat carne sau prin robot. Le calim foarte putin in ulei, apoi adaugam apa si lasam sa fiarba 5 minute. Pensulam cu ulei niste forme de cuburi de gheata sau suport de oua :D, umplem cuburile cu amestecul de legume si punem in congelator. Dupa 2-3 ore se pot scoate cuburile gata inghetate, se pun in pungi si se pastreaza in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concentrat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

30.08.2012, 13:44

Excelent...si excelenta idee pentru cei ce au in minte ca fara de acel cub knorr mancarea nu e buna, eu sincer va spun ca nu exista nevoie de " cubuletul" magic chipurile, cand fac mancare pun extrem de multe legume si nici nu se cere altceva...bravo Criss...geniala idee!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:24

Felicitari Criss
O idee ce merita retinuta

adnia 1

03.01.2013, 17:53

buna idee...poate constitui o varianta la vegeta mea naturala facuta la deshidrator!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dressing pentru paste si pizza