Castraveti in saramura

de mihaelar63 in Muraturi, 2 Oct 2014 | 4484 vizualizari

 

Mi-am propus ca in acest an sa pun castravetii la conservat in mai multe moduri pentru a face diferenta . Concluziile le voi trage doar dupa ce voi gusta din fiecare .O reteta simpla de tot dupa care puneau bunicile noastre castravetii pe iarna .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 legatura hrean
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuti
  • cateva crengute de cimbru verde
  • marar tulpini -optional
  • sare mare neiodata pentru muraturi .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii se spala bine.


Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .


Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .


Opariti castravetii in saramura fierbinte si lasati sa se odihneasca cateva ore .


Scurgeti saramura si repetati operatiunea de oparire cu saramura proaspata .


Curatati hreanul si morcovul ,taiatile fasii/ rondele . Spalti legumele , ardeiul iute si cimbrul .Feliati ardeiul iute .


Claditi in borcane curate castravetii scursi de lichid , printre ei punand , hrean , morcovi , ardei iute si cimbru .


Adugati saramura calda [ aceiasi formula de 1 lingura sare la litrul de apa ].


Infiletati puternic capacele sterilizate prin fierbere .

 

TIPS-URI

1

Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

02.10.2014, 18:02

merisor 1

03.10.2014, 07:49

Buni astia in saramura!

MOKUSKA 1

03.10.2014, 09:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti