Vinete umplute

de Constelatialeu in Muraturi, 3 Oct 2016 | 475 vizualizari

 

Un deliciu langa-o fripturica....daca nu ma credeti pe cuvant incercati reteta....Umplutra pentru vinete chiar daca este mai multa nu-i nici o problema , ca o puteti pune in borcane si o serviti ca o salata de iarna. Cantitatile sunt cam cu aproximatie, cum se zice ''nu-s batute-n cuie''....:)))))puteti sa jonglati cu cantitatile in functie de cate vinete aveti....eu am sa trec cantitatile pe care le-am folosit... umplutura a mai ramas...

 

INGREDIENTE

  • cca 10 kg vinete micute si coapte bine
  • Umplutura
  • 1,5 kg morcov
  • 2 teline potrivite
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
  • 10 ardei usturati
  • 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
  • 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de mustar
  • Lichidul in care se oparesc vinetele
  • 5-6 l apa
  • o mana de sare grunjoasa
  • Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • Pentru legat
  • tije lungi de telina oparite
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet,zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul lasam sa se raceasca . Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul , amestecam si la final adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.

 

TIPS-URI

1

umplutura ramasa se pune in borcane se toarna lichid format din apa,otet, sare,zahar sau puteti umple cu ei gogosari sau ardei gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ksenya 1

05.10.2016, 09:10

cunosc reteta,acu ce vad eu in poze inca nu-s murate,dar cu putintica rabdare o sa iasa o bunatateeee.....valeu!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

ce faina e reteta Cleme , cat de bune or fi . Gustam si noi la bengalion

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08