Castraveti la otet (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 3 Sep 2014 | 2821 vizualizari

 

Aceasta este reteta pe care o pregateste mama mea in fiecare an si cu care nu da gres niciodata. Nu se adauga nici un fel de conservanti, aspirine sau mai stiu eu ce.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1,5 l otet
  • flori de marar
  • boabe de piper si de mustar
  • cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet (pentru iarna):

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.


Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.


Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.


Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa.


Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.


Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru legume si condimente sunt orientative. Se adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

03.09.2014, 23:58

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 10:33

foarte buni

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)