Castraveti murati

de Rocsi in Muraturi, 4 Sep 2010 | 5177 vizualizari

 

Este reteta ce mama mereu o pune...insa acum pun eu si folosesc aceeasi reteta pentru ca ne si plac si tin foarte bine,..pot sa zic ca am avut de anul trecut in toamna pana acum in iunie si nu s-au inmuiat deloc.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti micuti
  • 5 linguri sare mare
  • 2 morcovi
  • 6-7 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • marar
  • stejar frunze
  • 1 hrean
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

1.


castravetii se spala foarte bine.


se aseaza intr-un borcan de 5 kg.(sau puteti sa ii puneti in borcanele mici).


intr-o oala se pun 5 litri apa si 5 linguri de sare mare.


se pun pe foc si lasam pana da cateva clocote.


apa fierbinte se pune peste castraveti in borcan si se acopera cu ciolofan.


aceasta prima operatiune se face seara.


2.


a doua zi,dimineata ,se scurge zeama din borcan ,se pune in oala si se pune iar pe foc si se dau 2-3 clocote.


se toarna iar apa fierbinte peste castraveti.


morcovul se curata se taie rondele.


greanul se curata si se taie bucati.


ardeiul iute se curata de seminte si se taie bucatele.


usturoiul se curata si se taie felii.


acestea se pun in borcan .


apoi deasupra s epun si funzele de stejar,mararul si frunzele de telina.


se acopera cu ciolofan,se leaga la gura borcanul si se lasa pana a doua zi in bucatarie.


apoi ii pastrati intr-un loc rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mena29 1

06.09.2010, 18:31

Felicitari Rocsi

ionix 1

07.09.2010, 09:37

aştia-n saramură sunt favoriţii lui Bogdan... eu-mi pun de aia bulgăreşti... în oţet...

Rocsi 1

07.09.2010, 11:10

multumesc mena si adinacarla....tu mai puneam si eu in otet dar nu prea ne plac...ii preferam in saramura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida murate cu Pikant fix