Castraveti murati

de Gusti in Muraturi, 18 Aug 2012 | 7975 vizualizari

 

Reteta bunicilor, pusa-n practica la Piatra Neamt, cu toate ingredientele din curtea proprie, ingrijite cu drag si har. Este reteta de castraveti murati in saramura, fara otet, deci

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru un borcan de 4,25 kg
  • castraveti cit incap (circa 2 kg)
  • 3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 bucatele de hrean curatat (cam 4-5 cm lungime/bucata)
  • 2 crengute de cimbru
  • marar uscat (2-3 crengute)
  • 2-3 tije cu frunze de telina
  • crengute de visin
  • 1 ardei iute
  • 1 Lingura cu virf de sare pt muraturi (grunjoasa) la litrul de apa
  • apa se pune fierbinte (dupa ce da un clocot)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

 Se spala bine ingredientele si borcanele :P. La baza borcanului se aseaza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. Apoi se pun castravetii, morcovii taiat rondele sau in lung, dupa preferinta, cateii de usturoi si hreanul. Deasupra lor punem ca si la baza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. 

Se adauga sarea in apa, cum am zis: 1 Lingura cu virf la un litru de apa. Dupa ce da in clocot se toarna peste castraveti. Se pun capacele borcanelor si cam in 3 saptamini sint buni de mincat!

TIPS-URI

1

 crengutele de visin se pun pentru a pastra tari castravetii si a-i aroma, la fel hreanul

2

se mai poate pune frunza de stejar

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:48

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:31

O reteta de aur cu o imagine superba
Ador cimbrul inflorit

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogonele asortate