Castraveti murati

de gaby_duceag in Muraturi, 1 Noi 2012 | 4627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • marar uscat
  • cimbru
  • frunze de visin
  • hrean 4-5 bucati
  • ardei iute 6-7
  • usturoi 3 caciulii
  • telina si radacina si frunze (2 bucati pt 4-5 borcane mari)
  • apa cu sare (o lingura sare pentru muraturi la 1l apa - eu pun intotdeauna 2,3 linguri in plus)
  • 11 kg castraveti
  • o ceasca otet (100 ml)
  • 3 linguri zahar
  • un pliculet conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Spala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele.


Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA.


Pregateste marar uscat, frunze de visin, felii de telina bine spalate si frunze de telina.


Pregateste borcane mari, curate, sterilizate.


Pe fundul fiecarui borcan pune marar uscat si frunze de visin apoi un strat de castraveti. Aseaza-i in asa fel sa incapa cat mai multi.


Taie hreanul in fasii si dupa fiecare strat de castraveti pune 2-3 catei usturoi, 2-3 bucati de hrean, 2 bucati ardei iute (rupe cu mana),si-o felioara de telina.


Continua sa asezi castraveti alternand cu bucati de hrean , catei de usturoi, ardei iute ).


Cand ai umplut borcanele pune deasupra cateva frunze de telina cu tot cu tulpina.


Intr-un vas mare dilueaza sarea pentru muraturi in apa (apa rece, nu fiarta) si apoi distribuie peste castravetii din borcane.


Infileteaza capacele borcanelor si depoziteaza-le intr-un loc unde nu e nici cald, nici rece, pentru 3-4 zile (zeama va deveni usor tulbure).


Apoi rastoarna saramura intr-un vas iar peste castravetii din borcane toarna apa curata si vantura usor borcanele pentru a spala castravetii de eventualele depuneri. Arunca acea apa si pune inapoi saramura.


Mai lasa o zi si rastoarna saramura intr-o oala mare si pune-o la fiert. Lasa sa dea cateva clocote adaugand otetul, zaharul si pliculetul de conservant . Cel din urma nu stiu daca e neaparat necesar, eu nu ma risc....:D


Lasa sa se racoreasca timp in care mai spala o data castravetii la fel ca-n ziua precedenta.


Toarna saramura calda pestre castraveti, infileteaza capacele si depoziteaza borcanele la loc rece.


Sunt cei mai buni si mai crocanti castraveti pe care i-am conservat vreodata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Cris2711 1

01.11.2012, 21:52

ce buni,astia de aici nu sunt in veci ca aceia de acasa

MIUTA 1

02.11.2012, 14:32

Foarte buni

lilik 1

03.11.2012, 12:44

tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati