Castraveti murati in otet

de Retete cu Margareta Cismasiu in Muraturi, 25 Sep 2014 | 903 vizualizari

 

Am tinut neaparat sa pun castraveti la murat in otet pentru ca ,iarna,sunt deliciosi langa fripturi,tocane sau alte mancaruri,dar sunt nemaipomeniti in salata de boeuf.Aceasta reteta o am de la mama mea si o fac de multi ani.Castravetii sunt dulci-acrisori si crocanti,intr-un cuvant,deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa,
  • 1 cana otet,
  • 3 ling sare (se pune 1 ling de sare la 1l de lichid),
  • 6 ling zahar (se pun 2 ling zahar la 1 l lichid),
  • boabe de piper,
  • boabe de mustar,
  • hrean,
  • foi de dafin,
  • o legatura marar integ uscat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • o ceapa taiata felii,
  • 2-3 morcovi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de usturoi.Spatiile goale dintre castraveti se umplu cu hrean,fasii de morcov,rondele de ceapa.Vor fi delicioase,murate,alaturi de castraveti.


Intr-un vas se pune la fiert apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul,mustarul,foile de dafin pana se topeste zaharul si sarea.Cand clocoteste,se toarna peste castraveti.Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la bain- marie.Se fierb aproximativ 15 min din momentul cand incepe sa clocotesca apa.In borcane se vor forma bule de aer,iar castravetii isi vor schimba culoarea din verde in maroniu-verzui.Se scot borcanele din apa,se verifica capacele si se pun in paturi la racit.


Intr-o luna castravetii sunt buni de mancat.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile se pot mari in functie de cantitatea de castraveti,pastrandu-se proportiile.

2

Daca nu va plac castravetii mai dulci,puteti reduce din cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:16

MotanLaOale 1

26.09.2014, 11:34

Retete cu Margareta Cismasiu 1

26.09.2014, 22:10

Cantitatile le maresti in functie de cantitatea de castraveti,pastrand proportiile.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34