Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am tinut neaparat sa pun castraveti la murat in otet pentru ca ,iarna,sunt deliciosi langa fripturi,tocane sau alte mancaruri,dar sunt nemaipomeniti in salata de boeuf.Aceasta reteta o am de la mama mea si o fac de multi ani.Castravetii sunt dulci-acrisori si crocanti,intr-un cuvant,deliciosi.
Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de usturoi.Spatiile goale dintre castraveti se umplu cu hrean,fasii de morcov,rondele de ceapa.Vor fi delicioase,murate,alaturi de castraveti.
Intr-un vas se pune la fiert apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul,mustarul,foile de dafin pana se topeste zaharul si sarea.Cand clocoteste,se toarna peste castraveti.Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la bain- marie.Se fierb aproximativ 15 min din momentul cand incepe sa clocotesca apa.In borcane se vor forma bule de aer,iar castravetii isi vor schimba culoarea din verde in maroniu-verzui.Se scot borcanele din apa,se verifica capacele si se pun in paturi la racit.
Intr-o luna castravetii sunt buni de mancat.
1
Cantitatile se pot mari in functie de cantitatea de castraveti,pastrandu-se proportiile.
2
Daca nu va plac castravetii mai dulci,puteti reduce din cantitatea de zahar.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult