Castraveti murati rapid

de COSTEO in Muraturi, 30 Iul 2013 | 13743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • marar uscat
  • cimbru
  • morcov
  • ardei iute
  • usturoi
  • telina radacina(si frunze)
  • o felie paine
  • pentru solutia salina
  • apa
  • sare neiodata
  • 1 lingura de sare rasa la 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati rapid:

Castravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se inmoaie la murat). Se spala in 2 -3 ape (sunt buni castravetii cei mici), pe care ii crestam sau se strapung la ambele capete pentru a patrunde bine saramura. Se aseaza intr-un borcan de sticla sau intr-un bidon de plastic. Morcovul, telina, curatate si taiate rondele, iar ardeiul iute crestat. Pe fundul borcanului sau al bidonului de plactic se pune marar uscat, cimbru, ardei iute, rondele de morcov si telina, apoi asezam castravetii unul langa altul, dar sa fie cat mai inghesuiti, pana la jumatatea borcanului sau a bidonului, apoi repetam procedeul mentionat mai sus, iar castraveti pana se umple borcanul iar deasupra la fel cum am pus pe fundul borcanului.


Secretul este sa se adauge la final o felie de paine. Deasupra lor se toarna apa sarata calda (1 lingura sare la 1 l de apa) Se lasa la cald ,sa fie cam 20 grade Celsius.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kukibella 1

31.08.2013, 11:52

Sidy 1

01.09.2013, 08:26

Cei mai buni castraveti ! Cat se tine acolo painea....ai uitat sa spui...

babi5 1

04.09.2013, 04:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura (de vara)