Castraveti murati rapid

de COSTEO in Muraturi, 30 Iul 2013 | 12867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • marar uscat
  • cimbru
  • morcov
  • ardei iute
  • usturoi
  • telina radacina(si frunze)
  • o felie paine
  • pentru solutia salina
  • apa
  • sare neiodata
  • 1 lingura de sare rasa la 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati rapid:

Castravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se inmoaie la murat). Se spala in 2 -3 ape (sunt buni castravetii cei mici), pe care ii crestam sau se strapung la ambele capete pentru a patrunde bine saramura. Se aseaza intr-un borcan de sticla sau intr-un bidon de plastic. Morcovul, telina, curatate si taiate rondele, iar ardeiul iute crestat. Pe fundul borcanului sau al bidonului de plactic se pune marar uscat, cimbru, ardei iute, rondele de morcov si telina, apoi asezam castravetii unul langa altul, dar sa fie cat mai inghesuiti, pana la jumatatea borcanului sau a bidonului, apoi repetam procedeul mentionat mai sus, iar castraveti pana se umple borcanul iar deasupra la fel cum am pus pe fundul borcanului.


Secretul este sa se adauge la final o felie de paine. Deasupra lor se toarna apa sarata calda (1 lingura sare la 1 l de apa) Se lasa la cald ,sa fie cam 20 grade Celsius.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kukibella 1

31.08.2013, 11:52

Sidy 1

01.09.2013, 08:26

Cei mai buni castraveti ! Cat se tine acolo painea....ai uitat sa spui...

babi5 1

04.09.2013, 04:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi taranesti