"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver

de brie in Salate, 13 Dec 2009 | 9741 vizualizari

 

O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" ..

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver:

Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.


Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper si am mixat amestecul.


La final am adaugat patrunjel tocat, se recomanda si coriandru sau busuioc , depinde de gusturi.


Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cred ca se pot folosi si vinete congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

14.12.2009, 11:41

brie mai adauga si la miel , pui....

Teo 1

16.12.2009, 21:04

am incercat-o si...a iesit f. gustoasa

pana_luminita 1

18.12.2009, 19:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu maioneza si usturoi