Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

de mihaelar63 in Supe, 5 Ian 2019 | 402 vizualizari

 

               ,,Reteta Romaneasca "
         Mama mea imi spunea ca cea mai gustoasa supa iese din coada de vita . Fara nici o indoiala asa este . Mama afost asistenta medicala la pediatrie si spunea ca  se prepara  copilasilor o  supa foarte hranitoare din coda de vita . Nu ocoliti cand aveti ocazia sa achizitionati coada de vacuta . Sotul meu a dat sfoara in tara cum taie cineva un vitel sau o vacuta , suntem abonati la coada .
   Spun 2in 1 - pentru ca automat se obtine si o gustare calda foarte savurata ce este formata din legumele calde scoase din supa si coada de vitel fiarta . Inca de pe vremea bunicii acesta era pusa pe masa mai intai si doar pe urma se servea supa .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 coada de vitel
  • 8 morcovi mici
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cartofi mari optional
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi /optional
  • patrunjel verde tocat
  • Galuste cu gris: 3 oua ,1 lingura ulei , 5 linguri gris,putina sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel:


  1. Legumele se urata si se spala .

  2. Coada de vitel se spala bine cu apa rece.

  3. Portionati coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala .

  4. Se pun legumele , carnea de vitel , si condimentele in oala cu apa rece . Sarati .

  5. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .

  6. Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .

  7. Cand supa este gata se strecoara .

  8. Legumele se servesc la masa impreuna cu carne cat sunt calde .

  9. Se fierb galuste de gris in supa .

  10. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . .Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .

  11. Se reduce fierberea la jumatate ca galustele sa nu se sfarme si se pun in supa .

  12. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .

  13. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .

  14. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru a da supei aroma si prospetime .


Sa aveti pofta mare !!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in supa in loc de galuste taitei sau razalai de casa .

2

Eu pun cateodata usturoi , alteori nu . Dupa gust si tinand cont ce am la felul doi [ sa nu se repete usturoiul ].

3

Supa o prezint intr-o frumoasa farfurie taraneasca, de suflet , ce o am de la bunica mea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:54

Dantes, multumesc

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:55

Daniela

Criss 1

08.01.2019, 19:40

Cea mai buna! Dar de mult n-am mai gasit coada de vita/vitel.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste de brinza