Ceafa afumata (de casa )

de mihaelar63 in Mezel de casa, 28 Iun 2010 | 16858 vizualizari

 

am observat ca la intalnirile de la gradina cat si acasa mult mai apreciate sunt aperitivele si produsele ,, productie proprie '' [ incerc sa ,, ocolesc'' cat se poate , conservantii , E-urile si alte bidiganii nenumite si nestiute din mezelurile preparate pe scara industriala .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ceafa afumata de porc [ aprox. 1.5 kg , de la tara, preparata de soacra]
  • 1 ceapa
  • 2 frunze dafin
  • frunzulite cimbru
  • frunzulite marar
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 1/2 lingurita boabe ienibahar 
  • boia rosie de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 1 l apa
  • 1 l  zeama acra de varza [ moare]
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa afumata (de casa ):

  1. ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .
  2.  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .
  3.  ceafa se scurge de zeama ,
  4.  cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat .
  5. se feliaza doar dupa ce s-a racit sau  cand se consuma .

TIPS-URI

1

nu se fierbe in oala sub aburi , zeama de varza ,, da pe dinafara ''

2

se poate prepara astfel ,si cotlet sau pulpa afumata de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa afumata (de casa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

29.06.2010, 16:22

multumesc tuturor ma gandesc sa incerc si cu piept de pui sau curcan afumat

elena1988 1

08.02.2011, 13:43

adry88 1

04.06.2011, 10:26

o bunatate

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza